Sejm oglądany z bliska z posłanką J. Scheuring-Wielgus

Chociaż bez poselskiej wrzawy na sali i w kuluarach, pobyt w siedzibie Sejmu RP jest zawsze interesującym wydarzeniem. Zwłaszcza dla młodzieży. Wszyscy posłowie z Kujaw i Pomorza zapraszają grupy osób z województwa i towarzyszą im w czasie zwiedzania. Tym razem uczyniła to posłanka Joanna Scheuring-Wielgus.

Wśród zaproszonych do zwiedzenia siedziby polskiego parlamentu zostali m.in. uczniowie i studenci z Obrowa i UMK, goście z Lipna, Dobrzejewic, Grudziądza i Torunia.

jswsejm1   Torun obrowo i umk

Młodzieży towarzyszyli współprzewodniczący Nowej Lewicy w Kujawsko-Pomorskiem Jacek Warczygłowa, wiceprzewodnicząca RW Kazimiera Janiszewska z Torunia, wiceprzewodniczący RW i grudziądzki działacz Rafał Heidek, sekretarz RP w Toruniu Dominik Cyryl Steibart oraz członek Rady Krajowej z grupą Młodej Lewicy – Mateusz Orzechowski.

Tradycyjnie zwiedzono zakamarki siedziby Sejmu, na sali plenarnej wysłuchano informacji o pracy posłanki Joanny Scheuring-Wielgus, nie tylko tej w Sejmie i jego komisjach, ale szerokiej działalności na rzecz praw człowieka i walki z kościelną pedofilią.

Wspólne fotografie na sejmowych schodach, scenografii częstych relacji telewizyjnych, będą miłą pamiątką.

Opr. nim, 19 maja 2022 r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!